top of page

God och fridfull Jul

Posted on


God och fridfull Jul

Idag är det redan andra advent. Vaknar till en snöig, vindig och stormliknande dag och känner faktiskt glädje över att jag har ett hem och mat på bordet. Var igår på stan och måste säga att man kände av julens anda. Det var massor med folk överallt, kassar fyllda av allt mellan himmel och jord, julklappar. Det var riktigt kul att själv göra några mindre inköp. Igår flödade inspirationen och kreativiteten och gjorde hemmet till ett tempel av harmoniskt lugn. Härligt, härligt!!


Funderar en hel del om världen vi lever i och fylls av tacksamhet för att jag befinner mig just här, denna dag, i detta land. Tänker på alla dessa människor runt om i världen som lider, som befinner sig i krig, som är rädda, som inte har ett hem eller mat för dagen. Tänder ett ljus för oss alla. Det är oundvikligt för mig att känna mig tacksam, det kunde ha varit jag, mina barn, du, som befann sig i en hopplös situation med krig och elände. För mig är det också svårt att låta bli att inte känna skuld, eller skam för att jag gör så lite för att hjälpa dessa människor i nöd. Vi mättas dagligen av hemska berättelser och bilder och på något sätt har detta blivit så vanligt förekommande i våra dagar att det är svårt att inte påverkas av det. Vad skulle vi kunna göra åt detta? Meningen kan inte vara att vi ska gå runt och må illa och tro att vi är dåliga människor. Det är knappast lösningen för att uppnå en värld där alla människor på jorden mår så bra som möjligt.


Jag tror att det bästa vi kan göra är att varje dag göra saker som höjer vår kärlek till oss själva och till allt levande i världen. I stället för som jag och många andra med mig då och då känna dåligt samvete för att man borde göra mer för att hjälpa dessa människor i nöd, så kan vi faktiskt jobba för att själva bli mer medvetna och försöka att höja kärlekens energi i världen. Kärlek är möjlig, och när vi är i den och fyller våra hjärtan med dess energi så blir det som ringar på vattnet, kärleken ökar, ökar och ökar, och blir bara oändligt större och det bästa är att den aldrig tar slut, den är för evigt.


Jag tror på idén att om jag aktivt satsar för att må så bra som möjligt så hjälper jag redan världen att bli en bättre plats. Det är inte en lätt uppgift men det är möjligt. Uppgiften går ut på att varje dag göra några aktiviteter för att höja det egna välbefinnandet. Det är ju personligt och specifikt för var och en av oss, för vad som höjer min energi behöver inte alls vara det som höjer din.


Ayurveda har hjälpt mig oerhört mycket i konsten av att varje dag satsa på mig själv genom att följa enkla och värdefulla råd anpassade till min konstitution. Och det har fungerat klockrent för mig. Jag kan jämföra de perioder i livet som jag helhjärtat har gått in för att höja min energi samt självkärlek och andra perioder i livet när jag pga diverse omständigheter inte har satsat lika mycket. Insikten här är glädjande, för jag har fått uppleva och känna i min kropp att energihöjning är möjlig. Qigong har också varit ett fantastiskt verktyg för mig att få daglig energi från kärlekskällan, och uppfylla mig med livsenergi. Reiki healing har hjälpt mig under vissa perioder att läka gamla sår och trauman som jag egentligen hade förträngt, och att boosta mig med ännu mer energi.


Massage har även funnits som en självklarhet under hela mitt vuxna liv, mjuk massage ökar energin och frisätter må-bra hormonerna direkt. Rekommenderar det starkt för dig som inte kommit på vad exakt du kan börja göra för att få mer energi att testa det. En mjuk massage en gång i månaden kan vara det underverk i ditt liv som du väntat på, den positiva energin kommer att ge dig möjlighet att börja förändra, ta bort det som du behöver bli av med och börja fylla på mer av sådant du behöver i ditt liv.


För mig är den goda glada energin och kärlek synonymer. Vad väntar du på? Ställ dig ibland frågor som: Vad höjer min energi? Vad mår jag riktigt bra av? Vad gör mig glad och harmonisk? Och på det sättet kommer du att börja få förnimmelser och aningar om den fantastiska människa som du är och alltid varit, du får kraften att handla och sikta mot en riktning som kommer att föra dig precis var du vill befinna dig i ditt liv.


Kärlek till världen och allt levande börjar enligt min uppfattning först hos oss själva, när du medvetet och aktivt ger dig på en äventyrlig resa, fast besluten att förstå vem du är och vad det är som gör dig och ditt hjärta glatt och kärleksfullt. På detta sätt mina underbara läsare kan vi förändra världen, och det är en fantastisk nyhet.Nu är julen här och det är en tid för många av oss då vi får en ny chans, en ny möjlighet att börja leva mer från hjärtat, visa våra nära och kära att vi älskar dem, att vi bryr oss. Vi ordnar fantastiska middagar och de flesta av oss strävar att få uppleva julefriden. Bland pepparkakorna, glöggen, de röda tomtarna, julgranen och alla dessa symboler vi omger oss med, finns den riktiga julhjälten som är orsaken till att vi fortfarande firar julen. Jesusbarnet föddes till världen och kom med ett viktigt budskap till oss alla på jorden. Han sa att allt är kärlek och att vi alla är älskade. Vi är ljuset, och vi kan alla lysa i kärlekens strålande kraft.


Låt det vara julafton varje dag, låt oss finna kärleken i vårt liv, för trots allt elände som pågår i världen idag, trots det stressiga arbetstempot, alla vardagliga problem…trots allt detta, så är vi alla här i detta enastående universum idag. Låt oss göra något bra av den tiden vi är här!!!


Känn, upplev, var kärleken själv, hitta din egen livsmening, lys som Betlehemsstjärnan som guidade de tre vise männen mot en hoppfull framtid, där tro, hopp och kärlek fortfarande är möjligt.God Jul till er alla!!


5 views0 comments

Comments


bottom of page