top of page

Den magiska slingan: Gültzauudden i Luleå, en källa för energi, inspiration och kreativitet.

Posted on


Den magiska slingan: Gültzauudden i Luleå, en källa för energi, inspiration och kreativitet.

Varje dag försöker jag ta en runda vid Gültzauudden. När jag för några år sedan började gå mina promenader på denna fantastiska slinga fick jag inspiration, tillräckligt för att förändra det jag vid det här laget fortfarande omedvetet ville förändra i mitt liv, för varje gång jag går slingan så händer det saker med mig och inom mig. Den är en av de aktiviteter jag medvetet använder mig av idag för att hålla mig så glad och så harmonisk som möjligt.

Oftast efter bara en kort stund uppmärksammar jag att jag blir innerligt glad, jag kommer på mig att jag småler hela vägen. Skönheten, naturen, småliven, syret, fågelläten, havet och slingans innehåll som helhet är som tagen från en vacker fullt levande saga, som vackert drastiskt förändras efter årstiderna. Slingan är fenomenal för att den har allt.

Jag börjar promenaden vid Norra hamn, bara där öppnar det sig det oändliga havet. Här börjar jag förstå att jag som fysisk kropp är liten i jämförelse av majestäten jag får skåda. Promenaden fortsätter och jag kliver in i den vackra heliga skogen där många varelser under tusentalsår också har gått precis som jag. Här får jag en massa syre, insikter, och bara är i denna magiska och heliga plats. Sedan kommer jag till Varvet, havet som är ofattbart stort sköljer bort mina bekymmer och jag upplever helighet.

Det är som att jag får verklig förståelse att naturen precis som livet är i konstant förändring. Nya unga skott reser sig från jorden bredvid liggande döda grenar som vackert ligger på den gula filten av löv i en tålmodig väntan på att förändras till en annan form i det levande och eviga kretsloppet, livets cirkel. I livet ingår döden, och utan död inget liv. Eller?

Mina vardagliga problem som före promenaden verkar vara stora, förminskas för varje steg jag tar, de suddas bort tills de försvinner. Bara det, känslan av att tankarna på problem sakta ger sig iväg fyller mig med en lycka som känns i varje kroppscell. När detta händer, och det händer nuförtiden ofta, kommer jag själv på att jag skrattar inombords, allt eftersom min oro, mina negativa tankar förvandlas till salighet och jag inser att hjärnan är duktig på att älta om bagateller, men att naturens skönhet vinner alltid, och omedelbart börjar kärleken flöda igen.

Syret, vattnet, solen, skogen, stigen, vinden, träden…, allt de omringar lilla mig som en kärleksfull och vis famn som mjukt viskar till mig: ”Hemligheten är att vara här och nu. Andas in frisk luft. Glöm inte att du aldrig är ensam. Du är en del av mig, och dina problem, ditt ältande är bara ett sätt för din hjärna att hindra dig från att uppleva mig. Jag är livet, men det är du också, och när du tar dig tiden att uppleva mig, så inser du att allt hänger ihop. Du är allt och allt är du”

För mig blir den vackra naturen runt slingan en ständig påminnelse om att livet ska levas med glädje och i harmoni. Idag kom jag på att jag grät av lycka. Du som någon gång har blivit så rörd av det vackra runt omkring dig förstår precis känslan. Eller hur?

Det är den 2 oktober idag, hösten är i full gång, de gula trötta löven föll längs promenaden och skapade en fin mjuk matta vid min gång. Höstens färger är så häpnadsväckande, intensiva orange nyanser, och hett röda, de gröna tonerna mot den blåa himlen, solen som värmde kinderna skönt. Stränderna längs vägen, vågor som flödar i en konstant rörelse. Vinden. De visa stenarna, de vackra svanar som harmoniskt flyter tillitsfulla i havet, tusentals stjärnor glittrandes i havet, ekorren som stirrar på mig med ett hemlighetsfullt leende, allt i ett samspel av varandet, och mitt i detta, Jag, skådaren och betraktaren av ögonblicket.

Vid den magiska slingan fann jag delar av mig som jag inte ens hade kunnat drömma om att jag hade. Här får jag inspiration och styrkan att sudda bort det dåliga och att skapa det nya, det goda, det kärleksfulla. Kreativiteten flödar efter en så vacker promenad. Jag får lust till livet, jag får energin som leder mig rätt genom mina livsstigar.

Tacksamhet känner jag i detta nu, att få uppleva allt det vackra i detta fantastiska land. Och framförallt att ha insett att livet är enkelt, precis som naturen på sitt sätt är enkelt. Ta därför du också tiden att varje dag vila, andas, promenera i naturen, göra de små saker som du vet att du älskar att göra. Undersök och resonera med dig själv om du är var du vill vara. Hur vill du leva ditt liv? Gör du varje dag något så att du närmare kan komma det liv du vill ha? Vad drömmer du om? Vad är ditt hjärtas längtan?

Börja upptäckten av dig själv, inte imorgon, nästa vecka eller nästa år utan nu, idag, imorgon kanske inte kommer. Du har makten och kapaciteten att leva ditt liv precis som du vill. Är inte det lysande? Ta dig tiden och du kommer att förundras över vilka underverk som varje dag sker mitt framför näsan på dig.

För mig är min magiska slinga ett sätt att komma närmare mitt hjärtas längtan. Vad blir du inspirerad av? Vad får du energi ifrån? Ta dig tiden att hitta din alldeles unika magiska slingan, för den finns, och den väntar och har alltid väntat tills du får modet att upptäcka den, och när du väl gör det då blir den magisk.

Jag kom från slingan idag och ville skriva till dig, glöm inte att du är unik, och att du precis som jag är en del av alltet, och alltet är du, vi.

Lycka till i din livsvandring, och låt kärlekens ljus omfamna dig, lysa och leda dig längs hela vägen…





7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page