top of page

Ayurveda

Hälsokonsultation/

Rådgivning

När du bokar en hälsokonsultation har du redan tagit första steget i rätt riktning, du vill och har en längtan efter att må så bra det bara är möjligt i din nuvarande situation. Under en hälsokonsultation avläser jag din puls, i pulsen känner jag av vata, pitta och kapha, då får jag fram det som är i balans och det som eventuellt kan förbättras. du får också svara på några frågor som handlar om dig som person, enkla frågor om dina nuvarande matvanor, vardagsrutiner, din livssituation just nu, etc. allt för att hjälpa dig till bättre hälsa och ge dig de bästa råden du just nu behöver. När vi är klara med konsultationen får du råd om vad du kan göra för förändringar redan nu. De flesta ayurvediska råden är enkla att följa.

75 min, 1270 kr

Uppföljning

Efter det att du har gjort en hälsokonsultation träffas vi efter en tid för att se hur du mår,

och om du behöver ytterligare råd på vägen. Tiden mellan konsultationen och uppföljning varierar,

vi bestämmer tillsammans när vi träffas nästa gång.

45 min, 620 kr

Om Ayurveda

Ayurveda betyder livskunskap, och dess metoder för att uppnå naturlig hälsa har använts i mer än 4000 tusen år i länder som Indien, Nepal, Sri Lanka, Tibet och Indonesien. Ayurveda är en fin gåva till oss för att vi ska må så bra som möjligt. Det är en vis kunskap om människan som helhet, utgångspunkten i denna fantastiska tradition är holistisk.

En viktig princip är att leva efter naturens växlingar, och årstiderna har därför en stor betydelse inom Ayurveda. på vintern när det är kallt så kan man göra enkla åtgärder som att äta mer varm mat, klä sig varmt och så vidare. På sommaren när det är varmare då kan man inta föda som är lite svalkande, osv.

Begrepp som Vata, Pitta och Kapha kommer från Ayurveda och kallas för dosha. Doshorna vata, pitta och kapha har specifika egenskaper som är kopplade till de 5 elementen: Vata, (Rymd och luft), Pitta (eld, vatten) och Kapha (vatten, jord). Det vanligaste är att vi i oss har mer av två av de tre doshorna, till exempel kan en person vara pitta med lite vata egenskaper. Medan någon annan kan vara kapha med egenskaper av pitta, osv. 

det är väldigt enkelt att börja använda sig av ayurvediska tips, och av egen erfarenhet vet jag att man inom en väldigt kort tid börjar må mycket bättre.

Min filosofi är att Ayurveda är till för alla. Både för friska personer som för sjuka. De råd du kan få om du besöker en Ayurveda hälsovägledare kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre. Man kommer alltid i första hand att veta vad man redan gör rätt, för att sedan börja förändra lite i taget det som behövs förändras. Det blir som små justeringar här och där. Du kan till exempel få kostråd, du kan behöva äta någon ört under en tid, andningstips kan också vara aktuella, skulle du behöva en ayurvedisk massagebehandling så rekommenderar jag dig den som är bäst för dig just då.

Under en hälsokonsultation läser jag av din puls och kartlägger vad som är bra,

vilka obalanser det finns när du kommer till mig samt det som behöver förändras, och så får du veta mer ingående om du är en

vata, pitta eller kapha person, och det är alltid spännande att få reda på det.

bottom of page