top of page

Boosta din energi!!!

Posted on


Boosta din energi!!

Alla människor behöver beröring då och då, det bästa är om man får det varje dag så klart. Är man ensam eller har man ingen som kan massera en ofta, så kan man faktiskt massera sig själv dagligen, du behöver då en bra olja som till exempel: Sesamolja, Mandelolja eller Kokosolja. Den ska helst vara en ekologisk, kallpressad, ren och giftfri olja. Effekterna av att bli masserad är så positiva för oss människor att när man väl börjar få in massage i sin dagliga rutin vill man inte sluta med det.


Du som regelbundet bokar in massage i din kalender vet redan att massage ska vara högt prioriterat på din lista eftersom du har känt och upplevt dess underbara effekter på din kropp och ditt sinne. De flesta av oss älskar massage, djuren älskar också massage. Nästa gång du till exempel kollar ett naturprogram som visar hur olika ap-arter lever, kolla vad de gör, de rör varandra konstant, de pillar på varandra och de njuter av det. När min hund Davies levde älskade jag de stunder jag masserade honom, man kände i varje cell hur han njöt av den. Både givaren och mottagaren vinner av de positiva effekterna av massage, den som får och den som ger hamnar i samma harmoniska, kärleksfulla och meditativa stund. Eller när du är kär, de känslor av lycka som strömmar i din kropp, och du längtar bara att få träffa din kära för att fortsätta röra och beröra varandra. Underbart är det!! Massage kan också ge upphov till dessa fantastiska känslor av känslorav upprymdhet.


Av egen erfarenhet vet jag att massage är ett kraftfullt verktyg som nästan omedelbart höjer oss till ett tillstånd av lycka. Jag rekommenderar dig att du gärna testar olika massagemetoder. Våga gärna testa lite mjukare massage och se vad det kan göra för kropp och själ. Upptäck befrielsen när du lämnar alla bekymmer på massagebänken och fylls av ett lyckorus som varar länge.


När jag började intressera mig för massage testade jag de flesta massagetyper, och det jag insåg var att massage är fantastisk för kroppen. När jag för första gången fick en ayurvedisk Marmamassage blev jag glatt överraskad över hur den massagen hjälpte mig på alla plan. Jag, precis som många andra hade en föreställning om att när man går på massage så ska det göra ont, men Marman ändrade min uppfattning om saken. Metoden i Marmamassagen är små, små mjuka cirkelrörelser, där hela du försvinner i ett skönt flöde av varandet. Tänk att faktiskt kunna bli tankefri under tiden massagen pågår. Tänk så välgörande för vår hjärna att kunna vila på djupet. Du blir som pånyttfödd, och endorfinerna flödar, utan smärta. Testa gärna många olika typer och finn dina favoriter.


Utvilade, lyckliga och harmoniska människor har förstått vikten av att regelbundet utöva olika aktiviteter som höjer deras välbefinnande, och energinivå. Vi är olika och vi är unika, och vad som kan höja min energi behöver inte vara exakt samma sak som höjer din. Därför vill jag uppmana dig att börja testa olika aktiviteter och behålla de som du upplever bäst boostar din energi. Det var så jag började min resa för att uppnå största möjliga välbefinnande i mitt liv. Jag testade allt möjligt bra, och fick lära mig vad som passade mig bäst och vad som passade mig mindre bra. Exempel på sådana aktiviteter som du kan testa kan vara: olika träningstyper, Yoga, Qigong, Meditation, etc och kroppsbehandlingar som Avslappningsmassage, underbara sköna ayurvediska oljebehandlingar, Regndroppsmassage med dess underbara dofter, aromterapi, healing som reiki, osv. Massage som lyckas balansera kropp och själ är mina favoriter. Ta hand om dig, och börja redan idag att fylla på din energi. Människan vill leva i harmoni, utan konstant stress, prestationsångest, känslor av att inte räcka till och utan alla överdrivna krav vi eller andra sätter på oss.


Det finns en fysisk förklaring på varför vårt största organ, huden, älskar att få massage. När vi får en kroppsbehandling utsöndras enorma mängder av det som kallas ”må-bra” hormoner som oxytociner och endorfiner, med flera. Känslan av lycka vid massage infinner sig omedelbart . Om man har mycket smärta i kroppen så kan massage lindra dem genom att få kroppen att vila på djupet. Massage är väldigt bra för att den hjälper oss att inse och ta vara på vad som är viktigt att fokusera sin energi på.


Må-bra hormoners utsöndring vid massage kan hos oss människor resultera i att vi känner oss avslappnade, vi upplever lugn och ro, mycket behövliga tillstånd i våra dagar. Vi märker att vi får ökad koncentration, och kan fokusera på det som är viktigt för oss och vårt liv. Vår toleransnivå ökar, så vi blir mer stresståliga. Blodtrycket sänks, vi somnar lättare och får bättre sömn. Samtidigt får vi större kontakt med vårt sanna jag och kan därför börja leva vårt liv i enlighet med vilka vi egentligen är. Vi börjar leva mer från hjärtat och mindre från hjärnan, vilket gör oss mer medvetna om vår kropp, och vi börjar lyssna på kroppen och blir duktigare på att ta den på allvar. Vilar när vi är trötta till exempel. Vi blir mer nyfikna på livet och vår livslust ökar.


Så oavsett vad du väljer för metod för att öka din energi, testa och behåll det som passar bäst för dig. Vi behöver alla dagligen satsa för att fylla på energi. Att gå på massage, att motionera och hitta den träning du älskar, att meditera… Det finns så mycket som är bra för just dig. Gör mindre av det som tröttar ut dig och tar din välbehövliga energi, utöva flitigare i stället sådana aktiviteter som du mår bra av och som höjer din energi. Det är så mycket värt!!!


Prioritera dig själv och utöva dagligen aktiviteter som gör att du oftare kan uppleva inre glädje, sakta man säkert kommer du allt oftare att känna dig mer energisk, grundad, din inre kraft börjar stråla och lyser upp genom hela din varelse.
5 views0 comments

Comments


bottom of page