top of page

Jag tillsammans med min man driver sedan några år Milagros förlag. Jag skriver bland annat dikter, texter om livet, naturen, identitet, kärlek... Barnböcker har det också blivit några stycken. Hans har skrivit en historiebok om Luleå och rikets samtida historia samt bidragit med fenomenala bilder till boken Magisk Nord, och jobbar med nya och spännande skriv-projekt. Vi vill också hjälpa författare att uppnå sina drömmar och hjälper gärna till i processen med formgivning, tryckning samt publicering. Vårt motto är: "Tillsammans skapar vi en ännu bättre värld". Om du tycker att det låter intressant kontakta oss gärna.

Kontakt: 

Milagros Villasclaras, 073-033 16 43, milliv@me.com

Hans Forsling, 070-369 17 66, hans.forsling@me.com

Bästa hälsningar / 

Hans & Milli

Aroka_22.jpg

Aroka är en flicka som längtar efter frihet och kunskap i en värld där mycket är förbjudet. Dessutom har pappan bestämt att hans dotter mot sin vilja ska gifta sig med en äldre man.

Aroka älskar att vara i skogen eftersom hon känner sig fri i naturen, och i fantasin besöker hon sagolika platser där hon leker med en lustig kristallkula, som lär henne hur växtriket kan hjälpa människorna att bota sjukdomar.

En dag blir Aroka allvarligt sjuk, och eftersom familjen inte har råd att gå till läkaren tar mamman med henne till byns kloka gumma som behandlar henne med läkandeörter. De blir goda vänner och gumman ger Aroka en present, som kan komma att avgöra hennes öde.

Blir Aroka tvungen att gifta sig när hon fyller femton år? Lyckas hon rädda den magiska kristallkulan? Eller kommer människorna för alltid att glömma bort naturens helande krafter?

Text: Milagros Villasclaras

Illustrationer: Rebecca Säfström

Boken går att köpa direkt från oss, men finns också på Bokus & Adlibris.

Pris: 179 kr

milliv@me.com

073-033 16 43

AlmaLibre.jpeg

¿Cómo se hace eso de ser?

¿Te gustaría ser más tú? ¿Liberarte de las ataduras y limitaciones que te impiden serlo? ¿Vivir la vida que anhelas vivir? ¿Realizar tus sueños?...

 

Alma Libre te propone intentarlo. Sus poemas llenos de amor, paz y esperanza te ayudan a conectar con quién realmente eres.

 

Alma Libre es una recopilación de poemas surgidos desde una profunda reflexión sobre nuestra existencia y lo que verdaderamente es importante.

Su autora nos anima a ser auténticos. Nos recuerda además que nunca es tarde para hacer realidad nuestros sueños y crear la vida que nos propongamos seguir viviendo.

Du kan beställa alma libre från amazon.com, Bokus och Adlibris.

Boken: 89 kr

Eboken: 49 kr

En packåsnas dröm.png

Det här är berättelsen om den filosofiska och begåvade packåsnan Kostas. 

Förutom att söka svar på komplicerade livsfrågor drömmer han om att resa till sina förfäders land, Grekland.

 

Men hur ska han på egen hand kunna ta sig ända från södra Spanien till Santorini? Han är ju bara en åsna.

 

En dag, av en tillfällighet, får han möjligheten att kasta loss och äventyret tar sin början. 

 

Du kan beställa en packåsnas dröm via bokus eller Adlibris.

Pris för boken: 129 kr

Pris för E-boken: 79 kr

Det går även bra att köpa boken direkt från mig.

milliv@me.com

073-033 16 43

Magisk Nord.jpg

Magisk Nord är en vacker bok med bilder och text. Fotografierna är tagna i norra Sverige, Luleå, och fångar nuet. De inspirerande orden är skrivna under djupa meditationer om existensen och livets cykel i en nord som verkligen är magisk.

Magisk nord är resultatet av en dröm som blivit verklighet: en bok med meditationer i ord och bild presenterade i fyra årstider.

Magisk nord är en inspirationskälla som kan ge dig lust och mod att möta ditt inre och att stolt visa för världen vem du är.

 

Denna bok är en fin present till dig själv eller till någon du bryr dig om.

Till företagare:

Har du anställda? Då är Magisk nord en mycket fin present till dina medarbetare. Perfekt som julklapp eller som en exklusiv present till dina kunder.

 

Du kan beställa Magisk nord direkt från oss. 

Pris för boken: 99 kr

Finns även på bokus och adlibris.

Text: Milagros Villasclaras Lomas

Foto: Hans forsling

Hans.jpg

För 1 000 år sedan var havsnivån cirka tio meter högre än i dag, och Luleälvens mynning låg i höjd med Sunderbyn. Landet i norr var fortfarande ett ingenmansland. Området kring Sunderbyn befolkades först, och med tiden blev Luleå socken till. I kapplöpningen med Ryssland, på kungastyrets inrådan, införlivades den norra landsändan till det svenska riket under 1300-talet. I juni 1492 återinvigdes Nederluleå kyrka i Luleå sockens centrum, i dag kallat Gammelstad. Bygden spelade en viktig regional roll vid den tiden och Luleå socken utmärkte sig som den största i Norrland.

 

Stockholms kungastyre och kyrkan präglade starkt människornas vardag. Gustav Vasa befriade landet från danskarna och grundade kungariket Sverige. Det var en tid med maktlystna kungar, där kriget var en del av vardagen för människorna i Luleå socken. Den 12 juli 1621 grundades Luleå stad av den store krigarkungen Gustav II Adolf, ”Lejonet från Norden”, och är den händelse som haft störst betydelse för orten. Luleåborna fick dock vara på sin vakt för att behålla sina stadsrättigheter. Det fanns krafter som ville förgöra Luleå som stad. Utöver krig, plågades Luleåbygden svårt av svält och elände genom århundraden. De många stadsbränderna som näst intill ödelade staden gjorde inte livet lättare. Med förnedring, prygel och dödsstraff försökte man tygla folket att hålla sig inom lagens gränser. Under en period trodde människorna även på trolldom och häxeri.

 

Luleås utmärkta hamnförhållanden var tidigt vida kända i världen, och under en period var Luleå Sveriges ledande skeppsbyggarstad. När intresset för järnmalmen ökade blev uppsvinget för staden tydligt, och när Luleå till slut blev residensstad började det hända stora saker. Industrialismen och järnvägens tillkomst påskyndade utvecklingen, och inflyttningen till Luleå blev enorm. I dag, mer än 400 år efter att Luleå stad fick sina stadsprivilegier, har den utvecklats till en stad med ett starkt näringsliv, levande kulturliv, ett växande universitet och många stora framgångar inom idrotten. En spännande framtid väntar.

 

Boken finns på Luleå turistcenter (Kulturens hus), Lapland Heartwork och Norrbottens museum. Finns även på Bokus och Adlibris.

Pris när du köper boken direkt från oss: 279 kr

bottom of page