top of page

Din attityd kan ändra ditt sinnelag!!

Posted on


En insikt från himlen!

I somras var jag till Spanien och hälsade på min familj. Där laddar jag mig på alla plan, själen trivs bland de andra själarna som älskar mig villkorslöst. Det är så roligt att träffa sin familj. Glädjen när jag landar i Málaga är stor och hela vägen till Nerja småler jag och en kärleksfull värme börjar sprida sig inom mig.

Spanien är ett härligt land, den varma solen, de fina stränderna, de underbara människorna, maten, dofterna på kvällspromenaderna av favoritblomman La Dama de Noche. Ohhh, mitt Spanien!!!

Efter två fantastiska veckor där nere var det återigen dags att åka till mitt andra underbara land, Sverige. Lugnet, harmonin, frisk luft, ”lagom” mentaliteten och allt det fina Sverige har att erbjuda, utom surströmming, för där går min gräns, trots några ärliga försök att vilja gilla det.

Nåväl, flygresan mot norr gick väldigt bra hela vägen tills vi började närma oss Stockholm, planet flög under en storm, och piloten försökte undvika ovädret så långt det gick och flög därför ovan de svarta, tjocka, enorma molnen. Där under på marken denna dag var det molnigt, trist och regnigt för stockholmarna, men var planet befann sig var en annan historia. Det var sagolikt vackert, den blåaste, klaraste himmel som du kan föresälla dig, och den mest vackra sol jag har sett i mitt liv, och jag har varit på Santorini. Under detta himmelska paradis såg man den svarta molnhimlen, som en svart filt över stan. Då slog det mig denna insikt:

Livet är som du betraktar det. Om du fokuserar på svart, trist och molnigt, så får du precis det, men om du breddar perspektivet litegrann och börjar ana vad som finns ovan molnen, då får du också mer av det ljusa, soliga. Därför kan du när du mår dåligt, fokusera på något positivare istället, tänk på något ljusare och du kommer att häpna hur fort du kan skifta från elände till gudomlighet. Och då menar jag i vardagen, när vi blir ledsna, uttråkade eller reagerar för starkt på vad någon säger till oss.

Ibland händer hemska saker i livet, tragiska händelser, sjukdomar, förlust av någon du älskar, och så klart blir vi ledsna under långa perioder, just därför när det istället handlar om vardagliga bagateller ska vi göra allt för att återfå vår gjädie och optimism så fort det bara går.

Att börja le hjälper. Det kan i alla fall vara värt ett försök…nästa gång du märker av din sura min...2 views0 comments
bottom of page