top of page

Att våga

Posted on


Tacksam för alla människor därute som med sitt mod visar att allt är möjligt. Det är fascinerande att se en människa gå på lina 30 meter ovan isen i extrema förhållanden. Linan hänger mellan två förtöja luftballonger som ändå rör sig med vinden. Häftigt!

För mig representerar linan livet och människan beviset på att vi kan uppfylla våra mål, våra drömmar, stora som små. Det enda som behövs är vilja och beslutsamhet.

Att upptäcka nya vägar, de som hjärtat önskar att du ska vandra kan vara saligt men också skrämmande. Men oj vad det händer mycket när vi väl bestämmer oss för att ge det en chans och tar första steget på en för oss än okänd mark.

Läskigt och superspännande! Det är inte ovanligt att ha blandade känslor i själva processen. Hjärtat sjunger sina kärleksvisor och förnuftet kan presentera otaliga katastroftankar om allt som kan hända om du tar det där första steget. Men att ändå våga, för att det är det du vill och har längtat efter så länge, för att du är nyfiken, för att…

Hjärtat ler när vi bestämmer oss med en vilja av stål för att vandra dess vägar. Att lyckas eller misslyckas är egentligen oväsentligt. Det viktiga i sammanhanget är att du vågade testa. Att du öppnade dig för nya erfarenheter och lärdomar som du inte hade fått uppleva om du hade suttit tryggt i din komfortzon. Med utmaningar växer och utvecklas vi.

Så tillbaka till de modiga människorna på linan, ibland faller vi, ibland går vi obehindrat framåt. Det är en del av livet att uppleva med- och motgångar. Att våga falla, att inse att det finns otaliga lärdomar att erfara om det inte blir som du hade tänkt dig. Att det gör inget i sig. För varje fall lär du dig nya sätt att inte falla på. Tänk om det i slutändan blir ännu bättre än vad du först trodde.

Du blir modigare för varje nytt försök. Varje gång du reser dig upp går du med utvidgad klokhet och stadigare steg framåt.

All lycka till dig!! ��1 view0 comments

Kommentare


bottom of page